افزایش قیمت کاکائو شیب تندی را در پیش گرفت
نادی نیوز: در پی افزایش قیمت در کشورهای اروپایی و آمریکایی به دلیل از بین رفتن بسیاری از مزارع تولید کاکائو در کشورهای آفریقایی اعم از ساحل عاج و غنا به جهت تشدید آفت های موذی در خاک های مزارع تولید کاکائو و کاهش شدید تولید بذر مورد نیاز برای رشد درخت کاکائو در بازارهای جهانی محصولات کشاورزی اثرات این افزایش قیمت در کشور ما هم به صورت کم کم مشهود است و از روزهای ابتدایی سال جاری شاهد تغییراتی در قیمت گذاری این نوع مواد غذایی پرطرفدار و تنقلات تولید شده به وسیله آن بوده ایم.
گفتنی است سرمایه گذاری در این صنعت غذایی که کاکائو یکی از اجزای اصلی سبد غذایی تنقلات در بین مردم است پس این اتفاق دچار تغییر و تحولات چشمگیری شده و باعث کوچ تولید کنندگان و سرمایه گذاران این سنعت به صنایع غذایی دیگر گردد.
سابقه افزایش قیمت کاکائو در گذشته
ضمن اینکه این افزایش قیمت در حدود چهل تا پنجاه سال قبل صورت گرفته و پس از آن با ورود تکنولوژی های جدید در کشاورزی و توجه بیشتر کشاورزان و سرمایه گذاران بین المللی قیمت کاکائو سیر کاهشی به خود گرفته و باید دید در این دهه با وجود علوم نوین کشاورزی و تکنولوژی های پیشرفته چگونه می توان بر این مشکل فائق آمد.
تاریخچه کشف کاکائو
این گیاه که ابتدا در آمریکای مرکزی و کشور مکزیک کشف شده است، هماکنون در کشورهای مختلفی در جهان تولید میشود. این ماده که عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد، از خواص بسیار مفیدی هم برخوردار است. از این رو ما در این مقاله قصد داریم شما را با کاکائو، تاریخچه، خواص و کاربردهای متنوع آن آشنا کنیم.
تاریخچه کاکائو به هزاران سال قبل بازمیگردد. منشا این گیاه نواحی آمریکای جنوبی بوده است که قبایل سرخپوست از میوه آن استفاده میکردند. بعدها دانه این گیاه از نواحی آمریکای جنوبی به آمریکای مرکزی هم انتقال داده شد.
حدود ۲۰۰۰ سال قبل، بومیان آمریکای مرکزی از جمله قبایل تمدن مایا در دانههای این گیاه تغییراتی ایجاد کردند. از جمله این که پس از خشک کردن، آنها را برشته کرده و درون غذاهای مختلف میریختند. استفاده از کاکائو در غذاها در میان قبایل تمدن مایا نوعی مراسم آیینی به شمار میرفت و از قداست برخوردار بود.
قرنها بعد اسپانیاییها این گیاه را با خود به اسپانیا بردند و از آن در ساخت نوشابه و شکلات استفاده کردند. پس از آن با گسترش استفاده از کاکائو در کشورهای مختلف اروپا، در نحوه استفاده از آن هم تغییراتی ایجاد شد. امروزه کاکائو به شکل پودر در صنایع شکلاتسازی کاربردهای فراوانی پیدا کرده است و مردمان در تمامی نواحی دنیا از آن استفاده میکنند.
ارزش غذایی کاکائو
کاکائو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که با مصرف آن در خوراکیهای مختلف میتوان به مواد و ترکیبات ارزشمند آن دست پیدا کرد. در زیر ترکیبات تشکیلدهنده کاکائو فهرست شده است:
- چربیها و کلسترول
- کربوهیدرات و قندها
- فیبر
- پروتئین
- ویتامینها شامل (B1، B2، B3، B6، B9، B12، C، E، K، A، D)
- املاح و مواد معدنی شامل کلسیم، سدیم، پتاسیم، روی، سلنیوم، فسفر، آهن، مس و منیزیم
- آب و رطوبت